Om Femade

Linda på Femade

Ja vilka är vi?

Ja vi och vi, det är mest jag Linda som opererar här just nu. Vad det blir i framtiden, får framtiden utvisa. 

Jag har haft en fascination för mötet människor emellan hela mitt liv, det och ledarskap. Vad är det som gör att vissa kan ta och få vilken grupp som helst att följa medan andra aldrig verkar få till det hur de än försöker? 

För snart åtta år sedan gjorde jag slag i saken och sa upp mig från min fasta chefstjänst för att utforska hur jag kan bidra med mina kunskaper inom ledarområdet, det och mötet människor emellan, till en större massa än bara den organisationen jag opererade inom som anställd. 

Och att starta eget tog med mig på en vild resa som både gett massa energi men också en del huvudbry emellanåt. Precis som livet är. Entreprenörskapet har speglat både mina framsidor och baksidor, vill jag lova. Ur det har modeller och verktyg skapats för hur vi kan verka med mera effekt och mindre slösande av energi så att det blir kvar kraft att ta itu med det som är viktigt på riktigt, att leva livet så som vi önskar här och nu. För vad vi vet har vi bara den här stunden nu. Ingen kan säkra morgondagen. 

Fri frisk och glad har varit både företagets och mina personliga ledord för hur jag vill approcha livet. Fri som i frihet, fri att tänka, känna och göra det som går in linje med mitt inre. Frisk, jag vill både ha och bidra till en frisk stark kropp som har energi till livet. Ja och glad, hehe, det är att göra det som ger glädje, inte svårare än så😉

Som jag ser det har vi alla en enorm potential och kapacitet, om vi använder oss själva på rätt sätt och i rätt kontext. Och det genomsyrar alla mina möten. Från den platsen kan vi skapa enorma resultat tillsammans!

Om det här väcker din nyfiken, let me know! 

Du är varmt välkommen att ta kontakt, endera genom att boka ett snickesnack där vi får möjlighet att pratas vid face to face digitalt eller genom att skicka din undran skriftligen

Vilket som så ser jag varmt fram emot att höras!

Linda på Femade
För dig som söker en utmanande coach men själv är beredd på att förändra dig är Femade rätt.

Intensiva diskussioner som leder framåt och som sätter fingret på vad som kan förbättras. Visar ditt kroppsspråk något annat än vad du säger- glöm det, det genomskådar Linda direkt. För dig som söker förändring på riktigt-rekommenderas varmt. 
Åke Sjöberg
Samhällsutvecklingschef Leksands kommun
Linda

Min bakgrund

I grund och botten är jag personalvetare och beteendevetare med en kandidatexamen i psykologi. Min fascination för psykologi, människors olika beteenden och ledarskap slog rot under gymnasiet när jag kom i kontakt med psykologi. Och det var just psykologi och sociologi som jag sökte mig till när jag starta på universitetet. Under min första anställning efter studierna upptäckte jag kraften med samtalet, att då som 24 åring få förkovra mig i coachande och lösningsfokuserat samtalsmetodik var rena himmelriket. Så under tjugo år har samtalet varit mitt verktyg i rollen som chef, förändringsledare och ledarskapskonsult. Och det sviker mig aldrig, snarare gäckar min fascination över vilka resultat som kan åstadkommas. Och just ja, jag är oxå diplomerad coach samt yogalärare. Min nyfikenhet är min största tillgång!

Vad betyder Femade?

Ibland får jag frågan vad Femade betyder och om tiden är knapp brukar jag nöja mig med att svara, made by females, för det är vad det är. Men när tiden finns bjuder jag in till hela bakgrunden och förklaringen. 

Själva namnet kom till mig som en liten gåva. Dess djupare förklaring är att det delvis är sprunget ur yogan och läran om energier, den feminina och den maskulina energi vi alla har tillgång till oavsett kön och som behöver balanseras för att må bra likt filosofin om Yin och Yang.

Själva FE i namnet representerar den feminina energin som karaktäriseras som den omsorgsfulla och närvarande. Här ryms även kreativiteten, lekfullheten, öppenheten och sårbarheten.

MADE står för den maskulina energin, den kraftfulla, actioninriktade, resultatorienterade och ”get shit done” energin. 

Ett ledarskap behöver tillgång till båda energierna för att få människor och organisationer att växa, må bra över tid och vara hållbara.Därav Femade som uttalas på engelska.

Nyfiken på att jobba tillsammans?